La Toscana dei Tonni – Vleesgerecht – Bonverre

 18.00

Van het restaurant naar je huis!

Varkensvlees in olijfolie
Inhoud: 280 gram
Voor 4 personen als smaakmaker
Voor 2 personen als gerecht

    Op voorraad





    // VAKANTIEMELDING /// Wij zijn op reis naar Italië. Je kunt nog steeds een bestelling plaatsen, deze wordt vanaf maandag 4 juli weer verwerkt en uitgeleverd. Elke bestelling boven de €40,- tijdens deze periode krijgt een cadeau.
    Klik hier voor meer informatie

    Gratis verzending vanaf 70,-
    Veilig betalen met iDEAL, Bancontact en Creditcard.
    EAN: 8056446620373 Categorieën , , , SKU: bonv_tdt

    Beschrijving

    In het hart van de Chianti geven families het recept door van “neptonijn”, een oude boerenbereiding bestaande uit gezouten varkensvlees en in olie gemarineerd varkensvlees, waardoor het de consistentie van tonijn krijgt. “Varkensvleestonijn”, of Chianti-tonijn, is een oude bereiding van varkensvlees die traditioneel is in deze regio van Toscane. In een tijd waarin er nog geen koelkasten waren, zouden boeren varkensvlees drie dagen met zout behandelen voordat ze het in witte wijn, laurierblaadjes en kruiden kookten en het maandenlang in olie bewaren om geen vlees te verspillen. Na een lange marineerperiode zou het vlees mals worden met een delicate smaak die verrassend veel lijkt op die van tonijn.

    Varkensvlees gedroogd in zout, gekookt in witte wijn met aromatische kruiden en geconserveerd in olie. Het wordt koud of licht warm geserveerd, vergezeld met bonen, geroosterde aardappelen of met een focaccia. Het kan ook worden gebruikt om een ​​pasta op smaak te brengen door een goede tomatensaus toe te voegen. Ideaal als voor- of hoofdgerecht.

    Om het op te warmen: het is raadzaam om het na verloop van tijd op te eten, anders 2 tot 3 minuten in de magnetron zonder de rubberen band en het deksel of in een pan op middelhoog vuur gedurende 3 minuten.

    “Echt zoals onze manier van spreken, een beetje ruw; vermakelijk als een grappige mop; openhartig en eenvoudig zoals onze manier van zijn. Toscaanse keuken weerspiegelt de Toscaanse mensen, recepten die zijn doorgegeven van vader op zoon. ”

    Davide Balduini van Mibabbo in Milaan

    Extra informatie

    Merk

    Bonverre