Waar komt de beste olijfolie vandaan? Die vraag is volgens ons eenvoudig te beantwoorden: Italië. Culinaire specialisten over de hele wereld zijn het er wel over eens dat de beste toch echt uit Italië komt. De vraag is echter welke Italiaanse olijfolie je dient te kopen. De ene olie is de andere namelijk niet. CASABASE verkoopt alleen de beste kwaliteit. Wij verkopen de merken die sterrenrestaurants ook gebruiken. Voor de echte kenners is het immers net zo complex als wijn. De kwaliteit hangt nauw samen met de soort olijven, de regio, de olijfgaard en het jaar. Niet voor niets geeft uitgever Gambero Rosso de olijfoliegids Oli d’Italia uit. Een onmisbare gids voor de echte liefhebber die zich wil verdiepen in dit Italiaanse culinaire goud.

Olijfolie fles

Een goede fles Italiaanse olijfolie selecteren kan daarom zo maar heel complex zijn. Maar wij maken het graag gemakkelijk voor je. Wij hebben een kwalitatieve selectie gemaakt van de beste flessen die bovendien ook betaalbaar zijn. Kwaliteit hoeft namelijk niet duur te zijn. Wij zorgen er wel voor dat jij geen genoegen hoeft te nemen met een standaardfles uit de supermarkt. Naast extra vierge en truffelolie bieden wij ook een pittige met peperoncino (pepers) of citroen aroma aan voor net wat meer smaak.

Olijfolie extra vierge

Extra Vergine (Extra Vierge op zijn Frans) betekent letterlijk ‘extra maagdelijk’. Dit komt erop neer dat de olijven die voor deze specifieke Italiaanse olijfolie worden gebruikt puur natuur zijn. De olijven moeten extra voorzichtig behandeld worden, zowel tijdens als na het plukken. Het meest belangrijke kenmerk van deze olie is dat de zuurgraad zo laag mogelijk dient te blijven. Dit kan alleen bereikt worden wanneer de olijven nagenoeg onbewerkt en van de eerste koude persing afkomstig zijn. Dan hebben wij het over pure olijfolie in tegenstelling tot Italiaanse olijfolie tweede persing. Wij bieden verschillende flessen extra vierge van Muraglia aan, waaronder de variëteiten ontpit, gerookt en mother nature.

Truffelolie

Appennino Food is wat ons betreft het beste merk voor truffelolie met een zeer intense smaak. Dit merk maakt zowel truffelolie van zwarte als witte truffels. Het zoete aroma van de zwarte Melanosporum truffel is uitermate geschikt om gerechten echt af te maken of voor het op smaak brengen van bijvoorbeeld groenten. Witte truffelolie daarentegen is ideaal om salades te verrijken.

Italiaanse olijfolie bestellen

Dat Italiaanse olijfolie gezond voor je is bewijzen verschillende onderzoeken. Het is de basis van de Mediterrane keuken. Gewoon gebruiken is het devies en dit past ook uitstekend binnen ons motto. Het gemakkelijk kopen ervan doe je daarom bij CASABASE. De Italiaanse olijfolie van CASABASE is eenvoudig online te bestellen waarna het snel thuis wordt bezorgd. Onze Italiaanse delicatessen winkel online maakt het eenvoudig om de beste Italiaanse producten online te kopen. Wij maken het gemakkelijk voor je met een overzichtelijke selectie. Je hoeft daarom echt geen connaisseur te zijn om goede Italiaanse olijfolie te kopen. Het is bovendien ook leuk om als cadeau te geven. De flessen zijn al een genot op zich. Een bijzonder cadeau wat door de liefhebber op waarde geschat zal worden.

Veel gestelde vragen over Italiaanse olijfolie
Wat is extra vergine olijfolie?
Extra vergine is maagdelijke olijfolie en wordt gemaakt van pure en onbewerkte olijven. De extra vergine komt van de eerste koude (mechanische) persing van net geplukte olijven waarbij de zuurgraad zo laag mogelijk moet zijn.

Is olijfolie gezond?
Het is gezond door de onverzadigde vetten en het hoge gehalte aan vitamine E. Onderzoek wijst uit dat onverzadigd vet bijdraagt aan het verlagen van het cholesterolniveau. Zo helpt het mee bij het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten.

Welke olijfolie is de beste?
Extra vierge is de meest exclusieve olie waarbij de benaming Europees is beschermd. Daarnaast is het verstandig te kiezen voor olijfolie met D.O.P-kwaliteit (Denominacion de Origen Protegida) waarbij de streek van herkomst en soort olijf bekend zijn.

Welke olijfolie om te bakken?
Het is prima geschikt om te bakken en braden. Het is echter af te raden om extra vierge hiervoor te gebruiken. Deze soort olie kan namelijk minder goed tegen verhitting en bovendien gaat de smaak grotendeels verloren wanneer het verhit wordt.

Resultaat 1–18 van de 27 resultaten wordt getoond