Échte zongedroogde tomaten

Ze vormen de basis voor veel Italiaanse gerechten, en dat is niet zonder reden. Ze voegen enorm veel smaak toe en zijn ook nog eens een gezond. Zongedroogde tomaten bevatten namelijk super veel voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels! Wanneer je een echt Italiaans gerecht bereidt, ben je natuurlijk op zoek naar echte zongedroogde tomaatjes. We horen je al denken: maar zijn de zongedroogde tomaten zoals ik ze bij de meeste supermarkten koop dan niet échte in de zon gedroogd? Nee, helaas niet.

Extra geconcentreerde smaak
Er zijn geen scherpe regels op het vermelden van specifieke droogwijze van gedroogde tomaten. Ze kunnen bijvoorbeeld in de zon worden gedroogd, maar ook in de oven. Vaak worden tomaten die maar voor de helft van de tijd onder de zon zijn gedroogd, verkocht als ‘zongedroogde tomaten’. Dat is zonde, want tomaten die een volledige droogtijd in de zon hebben doorgebracht, hebben een extra geconcentreerde smaak én zijn langer houdbaar. Tijdens het drogen van de tomaatjes in de zon verdampt zo’n 90% van de originele tomaat. Je kunt in verschillende gebieden van Italië, maar ook Spanje en Tunesië, tomaten droog gebieden vinden. Natuurlijk zijn er ook genoeg Italianen die zelf hun tomaatjes in de zon drogen, dit is een tijdrovend proces, maar levert wel een heerlijk eindproduct op.

Onder de Siciliaanse zon gedroogd
Ben je op zoek naar daadwerkelijk onder de zon gedroogde tomaatjes? Gelukkig hoef je niet zelf weken in beslag te nemen met het drogen van je tomaatjes in de zon, want bij CASABASE vind je de aller lekkerste! Al onze zongedroogde tomaten worden met passie, veel liefde en ambacht gekweekt en daadwerkelijk onder de Siciliaanse zon gedroogd.

Zongedroogde tomaatjes uit een pot

Door de gemixte informatie die je op de verpakking van veel zongedroogde tomaatjes kunt lezen, is het lastig om daadwerkelijk goede zongedroogde tomaten te selecteren. Veel zongedroogde tomaatjes die je in de schappen van de supermarkt kunt vinden, bevatten enorm veel olie en onnodige toegevoegde voedingsadditieven. Dit kunnen bijvoorbeeld kleurstoffen, zoetstoffen en conserveermiddelen zijn. De delicatessen in de webshop van CASABASE worden met passie voor de Italiaanse keuken gemaakt. Wij zorgen er voor dat jij niet langer meer hoeft te zoeken naar tomaatjes die daadwerkelijk in de zon zijn gedroogd. Je hoeft dus niet langer genoegen te nemen met de producten uit de supermarkt.

Zongedroogde tomaten bestellen

Zongedroogde tomaten vormen de basis voor veel gerechten uit de Mediterrane keuken. Van heerlijke penne tot pizza, zongedroogde tomaten zijn met vrijwel alle Mediterrane gerechten te combineren. Ze zijn ook super lekker als gezonde snack bij een borrelplank. Wil jij de lekkerste bestellen? Dan ben je bij CASABASE aan het juiste adres! Wij verkopen enkel echte Italiaanse zongedroogde tomaten van hoge kwaliteit, zo ben jij verzekerd van een authentiek Mediterraans gerecht.

Zongedroogde tomaten paté

In de webshop van CASABASE verkopen wij de lekkerste zongedroogde tomaten paté van Fratelli Burgio. Deze paté is gemaakt van dun gesneden zongedroogde tomaatjes, die op smaak zijn gebracht met diverse aromatische kruiden. Daarnaast bevat de zongedroogde tomaten paté antioxidanten en vitamine B, C, D en E. Hierdoor zijn ze niet alleen verrukkelijk in vrijwel elk gerecht, maar bieden ze ook een goede voedingswaarde voor jouw Mediterraanse maaltijd. Je kunt de zongedroogde tomaten paté gebruiken bij het bereiden van bruschetta, op een broodje, bij de borrel en om sauzen mee te verrijken.

Biologische zongedroogde cherrytomaten

Bij CASABASE kun je ook heerlijke én biologische zongedroogde cherrytomaten bestellen. Deze kerstomaatjes zijn met veel zorg en liefde onder de Siciliaanse zon gedroogd. Na het oogsten worden ze gehalveerd en schoongemaakt. Na ongeveer een week te verschrompelen onder de zon krijgen ze hun kenmerkende uiterlijk. De Siciliaanse kerstomaten worden daarna in extra vierge olijfolie gelegd en er worden natuurlijke smaakmakers toegevoegd, zoals kappers en aromatische kruiden. De zongedroogde tomaten bevatten geen conserveermiddelen. Bij het productieproces wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Ze en zijn dus, naast 100% zongedroogd, ook 100% biologisch.

Veelgestelde vragen

Wat zijn zongedroogde tomaten?
Het zijn tomaten die gedurende een week in de zon drogen. Ze worden allereerst geoogst, in tweeën gesneden en vaak wordt er zout toegevoegd. Dan zijn ze klaar om in de zon te verschrompelen. Na een week worden de tomaten weer verzameld en vaak in olijfolie geplaatst. Om extra veel smaak toe te voegen, komt het voor dat ze in een potje worden verpakt met knoflook en aromatisch kruiden. Vervolgens zijn ze klaar om door jou in diverse Mediterraanse gerechten te gebruiken!

Zijn ze gezond?
Twijfel je erover of je er wel goed aan doet om ze toe te voegen aan jouw gerecht? Naast het feit dat ze enorm veel smaak aan je maaltijd toevoegen, bevatten ze ook nog eens gezonde voedingsstoffen. Ze zijn een bron van vezels en verschillende vitamines en mineralen. Wat het vooral gezond maakt, is dat ze rijk zijn aan het mineraal kalium. Kalium helpt de bloeddruk te verlagen bij mensen met een hoge bloeddruk. Daarnaast is het toevoegen van zongedroogde tomaten bevorderlijk voor je immuunsysteem. Dit komt door vitamines B6, B11 en C en de mineralen ijzer, koper en zink.

Wat is de houdbaarheid?
Je kunt ze het beste op een koele en droge plek bewaren. Ook is het beter om ze niet in direct zonlicht te plaatsen en in een gesloten verpakking te bewaren. Op deze manier zullen ze tot wel langer dan 12 maanden houdbaar blijven. Controleer wel altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

Zijn zongedroogde tomaten wel echt in de zon gedroogd?
Dit is een lastige vraag. Er zijn namelijk geen duidelijke regels opgesteld over hoe de droogwijze van de tomaten op de verpakking wordt vermeld. Soms wordt je misleid wanneer er ‘gedroogd’ op het potje staat, want de inhoud wordt niet altijd volledig in de zon gedroogd. Het komt vaak voor dat de tomaten maar voor 50% in de zon hebben gelegen en verder in een over worden bewerkt. Toch worden ze vervolgens als ‘zongedroogde tomaten’ verkocht. Tomaten die volledig in de zon worden gedroogd bevatten veel meer smaak dan tomaten die voor de helft in de zon hebben gelegen. Daarom bieden wij bij CASABASE enkel 100% zongedroogde tomaten aan. Zo ben je altijd verzekerd van de lekkerste én daadwerkelijk zongedroogde tomaten.

Toont alle 8 resultaten