Beschrijving
Trofie is een pastasoort die typisch is voor de Ligurische gastronomie. Het is afkomstig uit de Camogli en Bogliasco-regio, in de provincie Genua, en wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende gekrulde vorm. Dit, en zijn vrij kleine formaat, zijn belangrijke factoren vanwege zijn organoleptische eigenschappen.
Dit is de perfecte pasta om thuis gemakkelijk de lekkerste Pasta Pesto te maken in combinatie met de typische Pesto Genovese saus op basis van basilicum of de Pesto Rosso op basis van tomaat
Maak thuis jouw favoriete pasta pesto met Trofie, Pesto of Rode Pesto en dit simpele recept:
Kook de Trofie pasta goed volgens het recept het koken van pasta in 18 minuten. Als de pasta klaar is, meng je hem in een kom met de pesto die je hebt gekozen. De pesto mag alleen worden verwarmd met de hitte van de pasta. Maak het gerecht af met geraspte Parmezaanse kaas bovenop de pasta. Buon Appetito!