Wie denkt bij typisch Italiaans eten niet aan een goed bord Carbonara?
We begeleiden je stap voor stap om de perfecte carbonara te maken.
Ingrediënten:
- 500 gr Ambachtelijke Droge Pasta (Spaghetti)
- 300 gr Guanciale De Ariccia DOP
- 100 gr Pecorino Romano Kaas
- 75 gr Parmezaanse kaas die 24 maanden is gerijpt.
- 5 hele eieren
- Zwarte peper in korrels en zout
Zet een vrij grote koekenpan op een hoog vuur. Snijd de Guanciale in kleine stukjes en gooi ze er in ZONDER er iets aan toe te voegen.
Roer de Guanciale af en toe met een houten lepel tot hij lichtbruin kleurt.
Zo is hij precies goed! Haal de pan van het vuur.
Doe onderwijl in een andere kom de eieren, de vers geraspte Parmezaanse kaas en Pecorino, een beetje zout en flink veel zwarte peper met je molen.
Meng met een vork snel alle ingrediënten door elkaar tot het goed homogeen is.
Kook de pasta (volgens ons recept “het koken van pasta“) en giet hem, 1 minuut voor hij “al dente” is, af, en voeg het toe aan de pan met de guanciale (zorg ervoor dat de pan heet is).
Meng de pasta goed met de guanciale en het vet gedurende 1 minuut.
Doe dan de pasta met de guanciale in de kom waar de eieren en de overige ingrediënten in zitten en meng resoluut met de houten lepel. Langzaam maar zeker worden de eieren romig door de hitte van de pasta. Dit moet heel snel gebeuren, voorkom dat de pasta afkoelt.
We zijn klaar! Serveer JOUW pasta op borden en bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas en gemalen zwarte peper.
DIT IS DE PERFECTE PASTA ALLA CARBONARA!