Dit gerecht is een heerlijke klassieker uit Bologna en moet met veel liefde bereid worden. De echte Italiaanse Ragù alla Bolognese focust zich met name op het vlees. Vlees van goede kwaliteit dat je met aandacht bereidt. Heerlijk met Afeltra Rigatoni pasta of één van onze andere pasta’s. Wie krijgt er al trek!?
We begeleiden je stap voor stap om de perfecte Ragù alla Bolognese te maken.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 gram gehakt (kalfs entrecote)
- 150 gram gehakte Italiaanse pancetta
- 50 gram wortel
- 50 gram ui
- 50 gram bleekselderij
- 30 gram tomatenpuree
- 1/2 glas droge witte wijn
- Rozemarijn, tijm, laurierblad en salie (vers)
- Zout en zwarte peper
- Extra vierge olijfolie
Doe in een pan twee eetlepels olijfolie, de gehakte pancetta, bleekselderij, wortel en ui in kleine blokjes gesneden en laat op middelhoog vuur bakken tot alles bruin is. Voeg het vlees toe en meng goed tot het niet gaar is. Niet verbranden, voeg nu de witte wijn toe en zet alles op hoog vuur zodat alle alcohol verdampt. Als de alcohol niet meer ruikt, is alles verdampt. Voeg de geconcentreerde tomaat toe en meng tot alles goed is samengevoegd, voeg nu zout en gemalen zwarte peper toe en kook nu op zeer laag vuur.
Kook de pasta (volgens ons recept “het koken van pasta“)
Voeg nu alle verse kruiden samen en bindt deze met een keukentouw aan elkaar. Voeg ze toe aan de pan en laat 40 minuten staan. Na 40 min verwijderen we de kruiden en laten we de saus 2 en een half uur koken op zeer laag vuur met het deksel en af en toe mengen.
DIT IS DE PERFECTE BOLOGNESE SAUS!
*Recept gedeponeerd in de Kamer van Koophandel uit Bologna in 1982.