Aanbieding!

Croxetti Pasta – Laboratorio Pesto

 4.80

Typische pasta uit Ligurië
Heerlijk in combinatie met pesto
Inhoud: 500 gram
Voor 4 tot 5 personen

  Gratis verzending vanaf 80,-
  Veilig betalen met iDEAL, Bancontact en Creditcard.
  Gekoeld thuisbezorgd.
  EAN: 6011438940909 Categorieën: , , , Artikelnummer: CROX

  Beschrijving

  Deze unieke pasta met een indrukwekkend verhaal is typisch voor de Ligurische keuken uit Noordwest- Italië. De Corzetti of Croxetti is heerlijk in combinatie met onze pesto. Zo zet je heel gemakkelijk een heerlijke pasta pesto op tafel en waan jij je even in Ligurië.

  De gedrukte croxetti (“cruxetti”) is ontstaan in de Middeleeuwen, in de Renaissance. De adellijke families van die tijd gaven hun koks de opdracht om een ​​soort pasta te maken met hun wapenschild, allemaal met als doel de gasten te herinneren aan het belang van hun familie en om hun heerschappij over het gebied opnieuw te bevestigen.

  De gravures waren meestal aan beide zijden verschillend. De naam is afgeleid van de gestileerde afbeelding van een klein kruis, een klein kruis (“cruxetta”) waarmee een zijde van deze medaillons oorspronkelijk was versierd, vandaar de naam “cruxettu”.

  In het oosten van Ligurië betekent het woord “croxetto” zowel de houten mal als de aldus gegraveerde pasta. Technisch gezien worden de corzetti gepresenteerd als houten mallen, ze zijn samengesteld uit twee delen: een die de functie heeft van een “stempel” en de andere van een cilindrische vorm met een gegraveerd en hol deel, dat wordt gebruikt om het deeg te snijden.

  Extra informatie

  Merk

  LABORATORIO PESTO

  Andere suggesties…