Beschrijving
Ontdek deze Polenta van Sponcio-maïs, dit is een oude graansoort die op natuurlijke wijze is bestoven en sinds het einde van de 19e eeuw wordt verbouwd in Val Belluna, naast het Dolomiti Bellunesi National Park. Dit is een maïsvariëteit die typisch is voor het Feltre-gebied en dankt zijn naam aan de puntige vorm van het zaad en is degene die het karakter van de streek het beste tot uitdrukking brengt. Dit meel dankt zijn uitstekende kwaliteit aan de graansoort, het Dolomietengebied en de traditionele en duurzame teelttechnieken. Daar het malen gebeurt uitsluitend op steen, om een halfvolkorenmeel te verkrijgen.
De natuurstenen molen zorgt ervoor dat alle organoleptische kenmerken ongewijzigd blijven: de duurzaamheid van de kiem, met grote hoeveelheden olie, maakt dit meel rijk aan omega-6. Ideaal om een zeer geurige polenta te maken om te combineren met vlees of vis. Door de fijne korrelgrootte en de onopvallende smaak kan het ook worden gebruikt voor de bereiding van verschillende desserts. Zeer aromatisch, doet denken aan vers gebakken brood met een intense smaak. Het is een traditionele bergpolenta, stevig, besluitvaardig en harmonieus. De polenta moet worden gegeten met zeer krachtig en smakelijk voedsel, zoals Cotechino, wild of oude kazen