Beschrijving
Guanciale is een niet-gerookt Italiaans gedroogd vlees bereid met varkenswangetjes. De naam komt van de wang, ‘guancia’ in het Italiaans. De varkenswang wordt ingewreven met zout en zwarte peper en drie weken uitgehard. De smaak is sterker dan die van andere varkensvleesproducten, zoals pancetta (die soms wordt gebruikt in plaats van guanciale wanneer deze niet beschikbaar is), en de textuur is verfijnder.
Deze delicatesse mag niet ontbreken in jouw winkelmandje. Maak zelf thuis de lekkerste en authentieke Pasta alla Carbonara. Het wordt traditioneel gebruikt in gerechten zoals Pasta alla Amatriciana, Pasta Carbonara en diverse andere heerlijke gerechten of hapjes. Het is een genot uit Midden-Italië, uit de regio Umbrië en Lazio. Wij snijden de guanciale vers en geheel naar jouw wensen. Mocht jouw voorkeur er bij het kiezen van de snijwijze niet tussen staan, dan kun je dit bij Opmerkingen tijdens het bestelproces aangeven.
Tip: verwijder eerst het vel voordat je deze gaat bakken.