Beschrijving
Spaghettoni van Benedetto Cavalieri zijn, dankzij hun traditionele en ambachtelijke verwerking en de zorgvuldige selectie van grondstoffen, een uitstekend type pasta dat geschikt is voor veel recepten, van de meest verfijnde tot de meest ‘huisgemaakte’. Omdat het een ambachtelijke pasta is, zijn de kooktijden iets langer dan voor traditionele spaghetti. Net als voor de verwerking, kost de bereiding tijd en zorg. Met name de kooktijd van 16 minuten is het zeker ‘waard’ en degenen die deze pasta al hebben geproefd, zullen dat zeker beamen. De Spaghettoni pasta van Benedetto Cavalieri blijft perfect Al Dente en stevig na het koken.
Spaghettoni hebben een ruw en poreus oppervlak, waardoor ze elk type saus kunnen absorberen en vasthouden. Qua grootte zijn ze twee keer zo lang als normale spaghetti en worden ze dubbelgevouwen verpakt. Wanneer ze gekookt zijn, onthullen ze een romige, fluweelzachte consistentie, ideaal om de saus die je gaat gebruiken te mengen en een perfect compact en zeer smakelijk gerecht te bereiden.
Het enige wat je nog hoeft te doen is de saus te kiezen waarmee je deze heerlijke pasta wilt serveren: elke combinatie zal uniek en smakelijk zijn! Ze zijn perfect om een verrassende carbonara te maken, of met een bolognese of puttanesca-saus. Onze favoriete spaghetti.
Over Benedetto Cavalieri
De familie Cavalieri begon in het begin van de 19e eeuw met het verbouwen van tarwe op geselcteerde velden in Puglia. Met de erfenis van de ervaringen van zijn vader in de teelt en het malen van durumtarwe, opende Benedetto Cavalieri in 1918 de molen en pastafabriek: Benedetto Cavalieri. Met als doel om Pasta van topkwaliteit te produceren met de ‘fijne en geselecteerde’ durumtarwe uit de zonnige heuvels van Puglia. Een doel dat Benedetto Cavalieri met succes heeft nagestreefd, internationale erkenning heeft gekregen en het symbool is geworden van kwaliteit en vakmanschap. Het produceren van eersteklas, ambachtelijke pasta wordt gedaan met behulp van alleen het beste graan, innovatieve processen en up-to-date machines die zich hielden aan de beproefde “Delicate methode van langdurig kneden, persen en langzaam bronstrekken”.
Om te voorkomen dat pasta op straat uitdroogt, wat gebruikelijk was in die tijd, introduceerde hij een nieuw systeem genaamd “Metodo Cirillo”, dat bestond uit het drogen van pasta in speciale ruimtes, voorzien van een warmwaterboiler en een ventilator, waarvan de tijd werd gekenmerkt door de ervaring van de Capo-pastaio.
In de jaren 50 gaf Benedetto het stokje door aan zijn zoon Andrea, die het bedrijf een managementstructuur gaf en de familiepassie voor pasta overdroeg aan zijn zoon Benedetto, de huidige eigenaar. Benedetto runt het bedrijf al meer dan 30 jaar en won en behaalde een groot aantal nationale en internationale prijzen. Bij elke hap van deze pasta proef je de passie, liefde en het doorzettingsvermogen waarmee deze heerlijke pasta uit Puglia is gemaakt.