Beschrijving
Als de halfrijpe Pecorino de prins is van de Sardijnse kazen is, dan is deze gerijpte Pecorino Superiore zeker de koning.
Deze Sardijnse Pecorino Superioriore is minimaal 6 maanden gerijpt en wordt gemaakt volgens het eeuwenoude familierecept met rauwe pasta en geproduceerd met rauwe volle schapenmelk, lamsstremsel en natuurlijke enting. Er worden geen standaard gevriesdroogde fermenten of andere additieven gebruikt.
De rijping van deze Pecorino duurt ruim 180 dagen om onderzoekers van de sterke smaken uit het verleden tevreden te stellen. De smaak is puur en echt, met een goede smaakbalans; Er verschijnen hints van weiland en mediterraan struikgewas. De Pecorino Superiorie is heerlijk op een Italiaanse borrelplank.
Over Otto Passi
‘Acht stappen’ meet de afstand tussen de melkruimte en de melkveehouderij, maar meet ook de droom van Rita, Paolo en Luca, die investeerden
hun energie in een project geboren in 2019 en dat de naam Otto Passi droeg. Hun bedrijf is een boerderij die schapen van het Sardijnse ras fokt en zuivel verwerkt,
die alleen de melk van eigen productie gebruikt, uitsluitend rauw verwerkt voor rijpe kazen, zonder toevoeging van geselecteerde fermenten, maar alleen
met zelfgeproduceerde grafts. Het bedrijf is gevestigd in het hart van Sardinië, in Noragugume (NU), in de vlakte van Ottana. Alles begon vanaf de
kudde van Luca, de broer van Rita, geërfd van zijn vader en grootvader, en vanuit een verlangen: waarde geven aan een territorium, aan een diepgewortelde traditie, maar het enten
innovatie en ondernemerszin. Een gesloten keten waarin de kudde van zo’n 1000 stuks de beschikking heeft over 200 hectare weiland en een
transformatie uitgevoerd in een klein avant-gardistisch en goed gestructureerd laboratorium waar de creativiteit van Paolo, de kaasmaker, tot leven komt. Ja,
omdat Rita, Paolo en Luca heldere ideeën hebben, weten wat ze doen en vooral weten waar ze heen willen.