Cranberry Fruitspread Jam 335 gram – 75% Fruit – Alpe Pragas

 11.20

Fruitspread van lichtzure, intens smakende wilde veenbessen
Helemaal natuurlijk en zonder conserveermiddelen
Gemaakt met veel liefde en passie in de Dolomieten
Inhoud: 335 gram

Gratis verzending vanaf 99,-
Veilig betalen met iDEAL, Bancontact en Creditcard.
Gekoeld thuisbezorgd.
EAN: 8027816100078 Categorieën: , , , , Artikelnummer: apr Tags:

Beschrijving

Cranberry-fruitpasta – Gemaakt van lichtzure, intens smakende wilde veenbessen. De bosbessen (Vaccinium vitis idaea) is een plant uit het geslacht bosbessen. Omdat de rode bosbes niet vorstgevoelig is (hij verdraagt ​​temperaturen tot -22 °C), komt hij wereldwijd voor op het noordelijk halfrond – van de noordelijke gematigde zone tot het arctische gebied. De vruchten, die vanwege hun zure smaak zelden rauw worden gegeten, zijn buitengewoon gezond. Naast vitamine C zijn er ook vitamine B1, B2, B3 en beta-caroteen (vitamine A), evenals mineralen, vooral kalium, calcium, magnesium en fosfaat. De rode bosbessen die we gebruiken, komen uit de wilde collectie en worden vooral gewaardeerd in de Alpen- en Scandinavische regio’s vanwege de scherpe en intense smaak.

Over de Fruitspread van Alpe Pragas
Vol trots presenteren wij de heerlijke producten van Alpe Pragas uit het hart van de Dolomieten
Alpe Pragas is ontstaan ​​uit het idee om fruit van topkwaliteit om te zetten in hoge kwaliteit en om exclusieve eindproducten te verwerken. Wij bieden eersteklas kwaliteit van de hoogste kwaliteit grondstoffen, er zijn geen kunstmatige toevoegingen in onze producten. We willen bij de beste fruitveredelaars horen met een passie voor visie en ontwikkeling.

De natuur is de basis van alles. Daarom gaan we zorgvuldig om met de lekkernijen die ze ons geeft. Zodra onze vruchten de juiste rijpheid hebben bereikt, worden ze zorgvuldig met de hand geplukt en gaan ze naar onze fabriek. Hier wordt gesorteerd, gewassen, gestenigd en geknipt door vele bezige handen. Het fruit is nu klaar voor de kookpot.

Koken – we mengen slechts enkele ingrediënten met het rijpe fruit: wat suiker of het zoete sap van de agave, het sap van rijpe Siciliaanse citroenen en wat appelpectine. We verhitten de vruchten tot 70C° en garen ze vervolgens enkele minuten zachtjes onder vacuüm. Zo blijven vitaminen en aroma’s behouden en bereiken we met 75% fruit een heerlijke fruitsmaak.

Na het koken telt elke minuut zodat het product niet onnodig thermisch wordt belast. We vullen het product in bokalen, sluiten ze zorgvuldig af en krijgen zo een product met veel smaak, natuurlijke vitamines en natuurlijke fruitaroma’s in de pot.
Zoals je weet gebruikt Alpe Pragas geen kunstmatige toevoegingen. Het wordt alleen in glas gebotteld en het product wordt vervolgens kort gepasteuriseerd. Daarna koelen we onze fruitspreads snel af. Hierdoor kunnen we de waardevolle ingrediënten op een natuurlijke manier behouden.

Et voilá, de laatste stap!
Elk glas krijgt zijn label. De ingrediënten, de houdbaarheid en een keurmerk moeten erop staan. De state-of-the-art productiefaciliteit wordt gekenmerkt door de nieuwste technologie en geperfectioneerde normen.
Dit alles draagt ​​bij aan het produceren van hoogwaardige producten zodat je elke dag kunt genieten van het lekkerste fruit.

Extra informatie

Merk

Alpe Pragas

Ingrediënten

Veenbessen* (75%), suiker, citroensap, geleermiddel: pectines (uit appel) – (*uit wilde verzameling)