Beschrijving
Capellini d’Angelo Pasta, ook wel Capelli d’Angelo of in het Nederlands “Engellenhaar” genoemd, dit is de dunste pasta ter wereld en een bijzondere specialiteit van Benedetto Cavalieri. De flinterdunne spaghetti bestaat uitsluitend uit water en durumtarwe geteeld in Puglia en Basilicata. Het deeg werd bijzonder lang gekneed en langzaam en bijzonder voorzichtig geperst, gerold en gedroogd om de ideale consistentie te bereiken en de natuurlijke voedingsstoffen en smaak van de Zuid-Italiaanse tarwe te behouden.
Benedetto Cavalieri is een pastalegende!
Sinds 1918 volgden vier generaties het familiebedrijf op. Gelegen in Apulië, dichtbij Lecce, bezit Benedetto Cavalieri een ongeëvenaarde knowhow in de pastaconfectie met durum voor een onvergelijkbare knapperigheid. De verscheidenheid aan tarwe die in dit gebied en in de regio Apulië wordt gebruikt, verklaart dit verschil inderdaad. Alles tijdens het proces zorgt ervoor dat de pasta zonder druk in de vorm kan bloeien. Het drogen verloopt langzaam en gebeurt op een zachte temperatuur om een perfecte houdbaarheid tijdens het koken te garanderen.
Tot nu toe was hun pasta in Nederland en België vrijwel onvindbaar…
Kooktijd: 2 minuten