Aanbieding!

Cacio di Caterina – 200 gram

Oorspronkelijke prijs was: € 12.00.Huidige prijs is: € 10.00.

Zoet, met fruitige en plantaardige tonen en hints van amandel
Geproduceerd in Toscane met gepasteuriseerde schapenmelk uit het Maremma-gebied
ca. 200 gram
Vacuüm verpakt
Wordt gekoeld verzonden





    Gratis verzending vanaf 80,-
    Veilig betalen met iDEAL, Bancontact en Creditcard.
    Gekoeld thuisbezorgd.
    EAN: 6011441011016 Categorieën: , Artikelnummer: CATERINA

    Beschrijving

    Cacio di Caterina is de ‘kaas van de vrouwen’, een eerbetoon aan Caterina Pandolfi, echtgenote van Ferrero en moeder van de oprichter van de zuivelfabriek Il Fiorino. Cacio di Caterina is ook een eerbetoon aan de eeuwenoude dames en de zuivelkunst uit de Toscaanse traditie; in Toscane waren het de vrouwen die in het verleden de kaas maakten voor de open haard en waken over de vers gemolken melk. Het is een Pecorino die minimaal 6 maanden is gerijpt en is geproduceerd in Toscane met gepasteuriseerde schapenmelk uit het Maremma-gebied. Deze nu al unieke kaas, de Cacio di Caterina is een zoete kaas met fruitige ondertonen en met een vleugje amandel smaak.

    Over Il Fiorino
    Il Fiorino werd in 1957 in Roccalbegna opgericht door Duilio Fiorini. Het wordt nu gerund door zijn dochter Angela en haar man Simone.
    Ze halen de melk lokaal op bij geselecteerde boerderijen om de kwaliteit te waarborgen. Het grootste deel van hun productie vindt plaats tussen maart en juli, omdat ze de seizoensgebonden lactatiecyclus van schapen respecteren. Simone en Angela van Il Fiorino werken met liefde en toewijding aan de kunst van het kaasmaken.

    Extra informatie

    Merk

    CASEIFICIO IL FIORINO