Beschrijving
Een pesto die uitsluitend wordt gemaakt met de BEROEMDE pistachenoten van Bronte op Sicilië.
Perfect voor het kruiden van pasta en ook bij een hoofdgerecht op basis van vlees.
Deze pistache, genaamd de Oro Verde, wordt alleen verbouwd in het gebied van Catania, het is een SLOW FOOD presidium.
Over deze bijzonder smakelijke pistachenoten
Op Sicilië aan de voet van de Etna ligt een plaats genaamd Bronte, daar wordt de pistache met het label Green Gold op ongeveer 7400 hectare vulkanische grond verbouwd door Siciliaanse boeren die hun kleine percelen bewerken. In totaal produceren deze kleine boomgaarden van gemiddeld 2,5 tot 5 hectare ongeveer 3500 ton pistachenoten. Het totaal vertegenwoordigt slechts één procent van het wereldaanbod in een bepaald jaar, maar het is verreweg het meest aanlokkelijk. Verrijkt door de vulkanische grond, leveren de bomen een pistache op die bekend staat om zijn schitterende groene kern en wordt gekenmerkt door een unieke intense smaak. Deze pistachenoten zijn zo bijzonder dat de gewassen in 2009 een “beschermde oorsprongsbenaming” (D.O.P.) – certificering hebben gekregen van de Europese Commissie. Deze aanduiding onderscheidt Bronte-pistachenoten van alle andere pistachenoten wereldwijd.