Beschrijving
De panforte is een traditionele kerst lekkernij in Italië. Marabissi’s Panforte is het resultaat van het verwerken en bakken van een deeg gemaakt met kwaliteitsingrediënten: bloem, gekonfijt fruit, amandelen, suiker, honing en kruiden. De Panforte die Marabissi voor Mattei creëerde, is een mix tussen de twee beroemdste en bekendste panfortes: de Panpepato en Panforte Margherita (die geen gekarameliseerde suikers bevat).
De hoeveelheid karamel (het is eigenlijk gekarameliseerde suiker en geen toppings of kunstmatige smaken) werd gemeten door te luisteren en te proberen te voldoen aan de verwachtingen van Antonio Mattei, evenals de mix van kruiden die volledig origineel is in vergelijking met de kruiden die gewoonlijk worden gebruikt voor de productie van Panforte zelf, met inbegrip van steranijs en piment.
Het resultaat is een aangename mix van elegante en uitgebalanceerde kruiden, in een verfijnde verpakking met het klassieke handgeknoopte blauwe touwtje.
Elke Panforte is uniek en anders dan de anderen en de onregelmatigheid wordt gegeven door het vakmanschap en de volledig handmatige verwerking, bijvoorbeeld zou je een van de laatste panfortes van het deeg kunnen herkennen aan het feit dat in dit geval de hoeveelheid amandelen zichtbaar op het oppervlak erg hoog zou zijn; de laatste stukjes worden duidelijk “kostbaarder” en lekkerder door de vele amandelen, maar ook een beetje onregelmatiger omdat het met de hand pletten van dit deel van het deeg en het volledig “vullen” van de band absoluut moeilijker is dan het eerste deel van het deeg zelf.
De poedersuiker is opzettelijk NIET inbegrepen in de verpakking, om de Panforte te kunnen proeven zonder extra ingrediënten die het recept zouden veranderen.
Als perfecte afsluiting van een maaltijd tijdens de festiviteiten, combineert het goed met Vinsanto, Spumante, Aleatico of koffie.
Elke Panforte Marabissi voor Antonio Mattei wordt met de hand verpakt en vastgebonden.