Lardo di Colonnata – Fausto Guadagni – 200 gram

 8.60

De beroemde Lardo uit Colonnata
Zacht en compact, bij het snijden geeft het aroma’s vrij
Je ontvangt een stuk van ongeveer 200 gram
Vacuüm verpakt
Wordt gekoeld verzonden.

  Zomeractie: 10% korting met code: ZOMER
  Gratis verzending vanaf 99,-
  Veilig betalen met iDEAL, Bancontact en Creditcard.
  Gekoeld thuisbezorgd.
  EAN: 6011433062057 Categorieën: , , Artikelnummer: LARDOCOL

  Beschrijving

  Lardo di Colonnata van Fausto Guadagni is een fijn en volledig natuurlijk gezouten vlees, vrij van conserveermiddelen, allergenen en bronnen van gluten.

  Lardo di Colonnata is één van de meest unieke vleeswaren die tegenwoordig in Italië wordt geproduceerd. Lardo was de maaltijd van de arme mijnwerkers van marmer in de Apuaanse Alpen, ze aten het in zeer dunne plakjes gesneden, met rustiek brood en tomaat. Deze maaltijd werd bereid in de vroege ochtend en was bedoeld om de hele dag de steengroevearbeiders te ondersteunen. Lardo is het typische product van Colonnata, een klein dorpje gelegen aan een uitloper van de marmergroeven rond Carrara. Het gebruik van gerijpt Lardo in witte Carrara-marmeren bekkens dateert uit de 11e eeuw. Het recept is doorgegeven van generatie op generatie en angstvallig bewaakt door elke fabrikant.

  Onze Lardo di Colonnata wordt altijd en alleen met de hand gemaakt, zonder kleurstoffen of conserveringsmiddelen Voor het bereiden gebruiken we alleen Lardo van zware Italiaanse varkens waarvan het rijpe vlees ook zal worden gebruikt voor Prosciutto di Parma DOP. Altijd meer dan 5 cm hoog, vierkant en bijgesneden, wordt de Lardo in Colonnata-marmeren bekkens geplaatst en vervolgens bedekt met grof zeezout, zwarte peper, verschillende kruiden, Italiaanse knoflook en lokale rozemarijn. Het rijpt in Colonnata in natuurlijke omgevingen tot 8 maanden. Bij het snijden komen er kruidige en zoete aroma’s vrij; het heeft een zachte en compacte textuur, diepe zoetheid, kruidachtige reflecties.

  Proef het met een stukje vers brood en laat je overtuigen door het onweerstaanbare aroma.

  Over Fausto Guadagni

  De Larderia Fausto Guadagni Colonnata: in de families van de steenhouwers van Colonnata werd de schelp (marmeren containers waarin het reuzel laat rijpen) doorgegeven van vader op zoon en daarmee de tradities en geheimen. In 1949 opende de familie Guadagni hun reuzelproductie voor het publiek in de kruidenierswinkel en trattoria gerund door Anna en Amedeo en toen in de jaren vijftig het “asfalt” de stad bereikte die tot dan toe goed beschermd was gebleven tegen de rest van de wereld, werd Colonnata onmiddellijk Het vestigt zich als een toeristische bestemming vanwege de delicatesse van zijn reuzel “geparfumeerd met specerijen en aromatische kruiden”.

  In 1984 wijdde zijn zoon Fausto zich aan de productie en handel in het voedsel van zijn voorouders, door de oprichting van de trattoria “Locandapuana” en vanaf juli 1997 de “Larderia” waar naleving van de gezondheids- en hygiëne-eisen van de EU werd nageleefd. met de L 9-2258 IT-erkenning heeft niets de typische en authenticiteit van het vakmanschap weggenomen, waardoor het loyale en constante gebruik van de familietraditie wordt bestendigd. De selectie en bemonstering van de grondstoffen gebeurt persoonlijk vanaf het slachtstadium en de verwerking van het vlees vindt alleen plaats in de koudere maanden, in overeenstemming met de productievoorschriften, om de seizoensomstandigheden van perfecte en lange natuurlijke rijping te respecteren.

  Extra informatie

  Gewicht

  200 g

  Merk

  Fausto Guadagni