Beschrijving
In Toscane heet het geen ragù. Het heet I’Sugo. Omdat hij de koning is en geen introductie behoeft.
Om het te bereiden heeft elke familie zijn eigen geheim, maar één is voor iedereen essentieel: het vlees, dat heel goed moet zijn.
In onze Toscaanse ragout wordt uitsluitend vlees gekozen uit de Gerini Premium Selectie. Chianina en Cinta Senese, met San Marzano DOP-tomaten.
Over Giò e Giuà
Smaken overgedragen en herontdekt
De sauzen van de Salsamenteria Giò e Giuà zijn ontstaan uit de briefwisseling tussen twee grootouders. Een schat aan verhalen, sprookjes en recepten die de kleinkinderen van Giò en Giuà ontdekten en besloten te bewaren, waardoor smaken tot leven kwamen die bijna verloren waren gegaan, die moeilijk te vinden zijn en die een moeizame en tijdrovende verwerking vereisen. Ze proeven van lunches thuis en bij speciale gelegenheden. Ze smaken heerlijk.
Lekkernijen gemaakt op de manier waarop zij zijn gemaakt.
Elke saus wordt geboren met de wens om authentieke en intense smaken naar de tafel en de keuken te brengen, die ooit de sterren van de zondagse lunch waren en nu te vinden zijn in een aantal huizen en restaurants die de dingen nog steeds doen zoals ze gedaan moeten worden. .