Beschrijving
Aglione is een knoflookvariëteit die typisch is voor de Val di Chiana in Toscane. Deze ongelooflijke saus wordt bereid met deze zeer delicate knoflook, die ook truffels bevat. Het kan worden gebruikt om pasta op smaak te brengen, is ook heerlijk bij geroosterd brood, bij lekker vlees en bij andere hapjes en gerechten.
Traditioneel wordt het geserveerd met pici: uitstekend geschikt voor pasta in het algemeen. Versterk het gerecht door verse truffel en geschaafde Pecorino toe te voegen. De verpakking is ideaal voor het op smaak brengen van 500 g pasta (verdun de saus met kookwater). De saus kan ook gebruikt worden voor reepjes vlees.
Over Burde
Dit historische restaurant werd begin 20e eeuw geopend in Florence, Toscane als kruidenierswinkel en trattoria en ligt ver buiten de gebruikelijke toeristische route. De twee broers die nu Da Burde runnen hebben het behouden zoals het was en de oude tradities in stand gehouden.
Het is niet verrassend dat de keuken zich richt op authentieke lokale Toscaanse specialiteiten. Met nu ook de lekkerste sauzen voor thuis, exclusief verkrijgbaar bij Casabase.