Beschrijving
De Pennucce van Benedetto Cavalieri worden gemaakt volgens een door het bedrijf gedefinieerd als “verfijnde” methode van langdurig kneden en persen. Benedetto Cavalieri-pasta wordt langzaam uitgerekt en gedroogd op lage temperatuur. Een pasta die van generatie op generatie perfect de grote Italiaanse traditie vertolkt, zeer gewaardeerd door fijnproevers vanwege “de uitstekende smaak van tarwe en de heerlijke beet”. Perfect door een lekkere minestrone of met onze pastasauzen.
Over Benedetto Cavalieri
De familie Cavalieri begon in het begin van de 19e eeuw met het verbouwen van tarwe op geselcteerde velden in Puglia. Met de erfenis van de ervaringen van zijn vader in de teelt en het malen van durumtarwe, opende Benedetto Cavalieri in 1918 de molen en pastafabriek: Benedetto Cavalieri. Met als doel om Pasta van topkwaliteit te produceren met de ‘fijne en geselecteerde’ durumtarwe uit de zonnige heuvels van Puglia. Een doel dat Benedetto Cavalieri met succes heeft nagestreefd, internationale erkenning heeft gekregen en het symbool is geworden van kwaliteit en vakmanschap. Het produceren van eersteklas, ambachtelijke pasta wordt gedaan met behulp van alleen het beste graan, innovatieve processen en up-to-date machines die zich hielden aan de beproefde “Delicate methode van langdurig kneden, persen en langzaam bronstrekken”.
Om te voorkomen dat pasta op straat uitdroogt, wat gebruikelijk was in die tijd, introduceerde hij een nieuw systeem genaamd “Metodo Cirillo”, dat bestond uit het drogen van pasta in speciale ruimtes, voorzien van een warmwaterboiler en een ventilator, waarvan de tijd werd gekenmerkt door de ervaring van de Capo-pastaio.
In de jaren 50 gaf Benedetto het stokje door aan zijn zoon Andrea, die het bedrijf een managementstructuur gaf en de familiepassie voor pasta overdroeg aan zijn zoon Benedetto, de huidige eigenaar. Benedetto runt het bedrijf al meer dan 30 jaar en won en behaalde een groot aantal nationale en internationale prijzen. Bij elke hap van deze pasta proef je de passie, liefde en het doorzettingsvermogen waarmee deze heerlijke pasta uit Puglia is gemaakt.