Pecorino Sardo Maturo DOP – 300 gram

 12.00

Sardijnse pecorino
Minimaal 60 dagen gerijpt
Inhoud: ca. 300 gram
Wordt gekoeld verzonden.

  Gratis verzending vanaf 99,-
  Veilig betalen met iDEAL, Bancontact en Creditcard.
  Gekoeld thuisbezorgd.
  EAN: 6011429895843 Categorieën: , , Artikelnummer: 221117

  Beschrijving

  Deze Pecorino Sardo DOP Maturo is een stevige kaas van het Italiaanse eiland Sardinië. De Sardijnse kaas wordt gemaakt van schapenmelk: specifiek van de melk van het lokale Sardijnse ras. Het kreeg de status van Denominazione d’Origine in 1991 en kreeg beschermde oorsprongsbenaming (D.O.P.) bescherming in 1996, het jaar waarin deze certificeringsregeling van de Europese Unie werd ingevoerd.

  Pecorino sardo is een ongekookte harde kaas gemaakt van verse hele schapenmelk, gestremd met lams stremsel. Het mengsel wordt in vormen gegoten die de kaas zijn karakteristieke vorm geven. Na een korte pekelperiode worden de schimmels licht gerookt en laten ze rijpen in koele kelders in het centrum van Sardinië. Het is een pecorino kaas die altijd op tafel kan worden gezet bij elke borrel of maaltijd, je kunt de kaas ook raspen. De kaas is gemaakt in Siamanna, Sardinië en is een zachte kaas met een delicate smaak in de eerste maanden van de rijping, met een sterke en uitgesproken smaak tijdens het rijpen. Dit is het volwassen type pecorino (“maturo”) met een rijping van minstens 60 dagen.

  Pecorino Sardo is een van de oudste kazen van Sardinië. Het eerste gedocumenteerde bewijs van Sardijnse zuiveltechnologie dateert uit de jaren ‘700, toen drie soorten kaas werden geproduceerd: wit, rood en gerookt, die kunnen worden beschouwd als de voorouders van onze Sardijnse schapenkaas.

  Over Cao Formaggi
  Coöperatie Cao Formaggi is een landbouwcoöperatie opgericht in 1966 en is begonnen met het doel een aantal fokkers samen te brengen om de geproduceerde melk om te zetten in hun respectievelijke bedrijven en zich te onderscheiden in de productie van heerlijke kazen die worden toegejuicht door de hoge kwaliteitsnormen. De vakbond van fokkers wil ook het werk en het karakteristieke pastorale erfgoed van het gebied versterken en erkennen.

  Passie in het dagelijkse werk en toewijding aan kwaliteitsonderzoek, in overeenstemming met de principes van de Sardijnse zuiveltraditie, zijn de waarden die worden gedeeld door alle fokkers die door de geschiedenis hebben bijgedragen aan het creëren en voortzetten van de coöperatie tot realiteit die vandaag de dag vertegenwoordigt is als Cao Formaggi.

  Extra informatie

  Merk

  CAO Formaggi