Grissini met Cipolla di Tropea – Mario Fongo

 8.60

Grissini soepstengels met Rode Uien uit Tropea en Extra Vierge Olijfolie
Onmisbaar bij ieder gerecht of hapje
Ook lekker als tussendoortje
Inhoud: 200 gram

    Uitverkocht

    E-mail mij wanneer er voorraad is

    EAN: 8028947083612 Categorieën: , , , Artikelnummer: GRIS-CIP

    Beschrijving

    De platte, met de hand getrokken soepstengels met de bekende Cipolla di Tropea zijn een oud recept van de familie Fongo. Het zuurdesem wordt geleidelijk met de hand getrokken door het deegvel over de gehele breedte van de armen van de bakker uit te rekken. Hierdoor krijgen de broodstengels een smaak die bij een industrieel proces niet mogelijk zou zijn en worden ze uitzonderlijk knapperig. Mario Fongo gebruikt alleen de beste ingrediënten: een speciaal mengsel van bloem, zorgvuldig geselecteerd in samenwerking met vertrouwde molenaars om een ​​knapperigheid, smaak en aroma te verkrijgen die altijd aanwezig zijn.

    Gedroogde stukjes van de beroemdste ui aller tijden, de Cipolla rossa di Tropea IGP, ontmoeten de handgetrokken, knapperige soepstengels van Mario Fongo en geven het een heerlijk kruidige toets, uniek en onmiskenbaar. Gecombineerd met een gevarieerd worstenplateau en een bijpassend aperitief is de mix perfect! Deze Grissini con Cipolla Rossa di Tropea passen perfect bij een glas wijn en door de ui passen ze ook perfect bij een koud biertje.

    Mario Fongo – De dorpsbakker uit Asti.
    Het verhaal van Mario Fongo is nauw verbonden met dat van het kleine stadje Rocchetta Tanaro in het hart van de provincie Asti, waar in 1945 de eerste dorpsbakkerij van de familie werd geopend. Hier begon het ‘lange liefdesverhaal’, waarin de familie Fongo altijd Italiaanse broodspecialiteiten volgens oude tradities produceert. Het bedrijf biedt een groot assortiment zoute snacks, maar ook zoete creaties. Het geheim van succes is enerzijds een grote passie en anderzijds het gebruik van uitstekende ingrediënten.

    De lijst met ingrediënten is kort: bloem, water, extra vierge olijfolie, zout en gist. Zonder bewaarmiddelen of andere toevoegingen. Het gebruik van versterkte bloemmengsels garandeert een optimale rijzing van het deeg zonder de elasticiteit te verliezen. De combinatie van verschillende meelsoorten, geselecteerd in samenwerking met vertrouwde molenaars, geeft de Fongo-producten een unieke smaak. Tenslotte de olie: Mario Fongo gebruikt uitsluitend 100% Italiaanse biologische extra vergine olijfolie, ongefilterd. Deze zorgvuldige selectie van de beste grondstoffen, afkomstig uit gecontroleerde toeleveringsketens en uitsluitend van Italiaanse oorsprong, is het uitgangspunt voor het verkrijgen van kwaliteitsproducten.

    Mario Fongo is officieel een Ambassador of Excellence. De familie ontving de TOP ITALIAN FOOD 2022-prijs voor hun soepstengels en hiernaast de Eerste plaats in Gambero Rosso’s ranglijst van de beste ambachtelijke grissini.

    Extra informatie

    Merk

    Mario Fongo