Beschrijving
De Christmas Blend 2023 is ontstaan uit de ontdekking van een fijne arabica uit de Kilimanjaro-regio in Tanzania. De balans tussen de kruidige en wierookachtige tonen van deze Afrikaanse koffie met de hints van cacao en pure chocolade uit Santos Brazilië en de citrusvruchten van Guatemalteekse bonen uit de regio Huehuetenango, heeft ons ertoe gebracht deze blend te verkrijgen, gewijd aan een speciale periode van het jaar. . Perfect voor extractie in een mokka, maar ook bij espresso komen de aroma’s het beste tot uiting.
Herkomst van de koffies: Tanzania, Brazilië, Guatemala
Over La Cafferia
Samen met zijn vrouw een winkeltje openen om de beste rauwe koffie van over de hele wereld te importeren, te experimenteren en kwaliteitsmelanges te maken: dit was de droom die Ferruccio Rizzi en zijn familie heeft geleid tot het starten van La Cafferia in de jaren 90. La Cafferia heeft altijd als doel gehad om de gespecialiseerde vaardigheden die in de loop der jaren zijn opgedaan te combineren met een ambachtelijke aantrekkingskracht, passie en innovatie. Vandaag de dag ambachtslieden zijn, betekent weten hoe te werken met de regels van de traditie, deze combineren met de behoeften van de tijd van vandaag in termen van betrouwbaarheid en consistentie. “Onze familie houdt zich al meer dan veertig jaar bezig met koffie. We zijn zo opgegroeid: met de geur van jute, de rook van gebrande koffie en het koffiepoeder dat aan kleding kleeft.” Federico Rizzi, de oprichter van La Cafferia.