Colatura di Alici Riserva 50ml – Armatore

 21.00

Deze Colatura di Alici is gemaakt met vis die duurzaam is gevangen aan de kust van Amalfi, die slechts enkele uren na de oogst wordt schoongemaakt en in kastanjehouten vaten met zeezout wordt gestapeld, en vervolgens 24-36 maanden rijpt.
Gebruik een heel klein beetje overal waar je een umami-punch nodig hebt, of gooi het in een traditionele spaghetti con la colatura.
Inhoud: 50ml





    Gratis verzending vanaf 80,-
    Veilig betalen met iDEAL, Bancontact en Creditcard.
    Gekoeld thuisbezorgd.
    EAN: 8051938340005 Categorieën: , , , , Artikelnummer: COLATURA-ALICI50

    Beschrijving

    Deze Colatura di Alici van Armatore is het goud van Cetara. Het is een complexe, aromatische vloeistof gemaakt van kostbare ansjovis die met de hand worden gevangen voor de kust van Amalfi. Colatura is een nauwe verwant van het oude Romeinse elixir garum, dat werd gewaardeerd vanwege zijn vermogen om een belangrijke smaak aan elk gerecht toe te voegen. Het is puur umami-goud dat naar de essentie van de zee smaakt.

    Ansjovis is al sinds de Romeinse tijd een Italiaans hoofdgerecht. Armatore bereidt hun ansjovis volgens millennia-oude traditie en vist ‘s nachts, wanneer de iriserende schubben van de vis glinsteren in het maanlicht. Ze worden binnen een paar uur schoongemaakt en met zout bedekt in traditionele terzingi (kastanjehouten vaten), waar ze maximaal drie jaar kunnen drogen om deze extra speciale vloeistof te maken.

    Colatura di Alici is zout, hartig en precies het juiste niveau van funky. Met een klein beetje kom je al een heel eind met dit waardevolle spul: je hebt slechts een paar druppels nodig om een umami-basnoot aan je gerecht toe te voegen. Probeer colatura over afgewerkte pizza’s, flatbreads of geroosterde groenten te sprenkelen, of voeg het toe aan vinaigrette om een eenvoudige salade een boost te geven. Om de complexe smaak het beste te kunnen waarderen, gooi je het in een traditionele spaghetti con la colatura, in wezen een eenvoudige aglio e olio met een gezonde dosis van dit speciale ingrediënt.

    Over Armatore Cetera – Een verhaal over de zee

    Op zoek naar rode tonijn en ansjovis uit Cetara.
    Het is een verhaal van familie en traditie, dat begint vanaf de eerste boot van Armatore, de Astore, die de grootste tonijnvloot in de Middellandse Zee werd.

    Geboren en getogen aan de kust van Amalfi, in de oude vallei van Cetara, is water ons thuis. En het is met respect voor het mariene ecosysteem dat de EU ons ieder jaar voor elke boot quota voor de blauwvintonijnvisserij toewijst.
    Duurzaamheid is een gemeenschappelijk ideaal van de Armatore-vloot, we zijn er trots op dat we een van de meest gecontroleerde visserijtechnieken ter wereld beoefenen. Wij geloven ook heilig in de traceerbaarheid van onze vangst. Dit blijkt uit de korte toeleveringsketen van onze ansjovis, die binnen enkele uren na de visreis wordt verwerkt, waardoor de afstanden die het voedsel aflegt, kleiner worden. De producten van Armatore zijn het resultaat van toewijding aan de zee, en dat proef je direct terug.

    Extra informatie

    Merk

    Armatore Cetara