Colatura di Alici Riserva 250ml Geel – Armatore

 68.00

Deze Colatura di Alici is gemaakt met vis die duurzaam is gevangen aan de kust van Amalfi, die slechts enkele uren na de oogst wordt schoongemaakt en in kastanjehouten vaten met zeezout wordt gestapeld, en vervolgens 24-36 maanden rijpt.
Gebruik een heel klein beetje overal waar je een umami-punch nodig hebt, of gooi het in een traditionele spaghetti con la colatura.
In een prachtige keramische fles
Inhoud: 250ml

  Gratis verzending vanaf 99,-
  Veilig betalen met iDEAL, Bancontact en Creditcard.
  Gekoeld thuisbezorgd.
  EAN: 6011439890852 Categorieën: , , , Artikelnummer: COLATURA-ALICI250-YEL

  Beschrijving

  Deze Colatura di Alici van Armatore is het goud van Cetara. Het is een complexe, aromatische vloeistof gemaakt van kostbare ansjovis die met de hand worden gevangen voor de kust van Amalfi. Colatura is een nauwe verwant van het oude Romeinse elixir garum, dat werd gewaardeerd vanwege zijn vermogen om een belangrijke smaak aan elk gerecht toe te voegen. Het is puur umami-goud dat naar de essentie van de zee smaakt.

  Ansjovis is al sinds de Romeinse tijd een Italiaans hoofdgerecht. Armatore bereidt hun ansjovis volgens millennia-oude traditie en vist ‘s nachts, wanneer de iriserende schubben van de vis glinsteren in het maanlicht. Ze worden binnen een paar uur schoongemaakt en met zout bedekt in traditionele terzingi (kastanjehouten vaten), waar ze maximaal drie jaar kunnen drogen om deze extra speciale vloeistof te maken.

  Colatura di Alici is zout, hartig en precies het juiste niveau van funky. Met een klein beetje kom je al een heel eind met dit waardevolle spul: je hebt slechts een paar druppels nodig om een umami-basnoot aan je gerecht toe te voegen. Probeer colatura over afgewerkte pizza’s, flatbreads of geroosterde groenten te sprenkelen, of voeg het toe aan vinaigrette om een eenvoudige salade een boost te geven. Om de complexe smaak het beste te kunnen waarderen, gooi je het in een traditionele spaghetti con la colatura, in wezen een eenvoudige aglio e olio met een gezonde dosis van dit speciale ingrediënt.

  Een Ansjovis Colatura bewaard in een keramische pot van 250 ml, beide symbolen van het grote culinaire erfgoed van de Cetariërs. In de limited edition-versie van Colatura di Alici is de Orcio een waardevolle bewaker geworden van het culinaire erfgoed van Cetarese, een prachtig kustplaatsje aan de kust van Amalfi. Bovenal bevat het de kennis van de werknemers die in de loop van de tijd wordt doorgegeven.

  De mensheid heeft slechts één gemeenschappelijke vlag, gemaakt van symbolen die overeenkomen met de interne taal die sinds het begin van de menselijke geschiedenis in de kunsten tot uitdrukking is gebracht en die elke dag weerklinkt in elke moderne communicatiestructuur.

  Over Armatore Cetera – Een verhaal over de zee

  Op zoek naar rode tonijn en ansjovis uit Cetara.
  Het is een verhaal van familie en traditie, dat begint vanaf de eerste boot van Armatore, de Astore, die de grootste tonijnvloot in de Middellandse Zee werd.

  Geboren en getogen aan de kust van Amalfi, in de oude vallei van Cetara, is water ons thuis. En het is met respect voor het mariene ecosysteem dat de EU ons ieder jaar voor elke boot quota voor de blauwvintonijnvisserij toewijst.
  Duurzaamheid is een gemeenschappelijk ideaal van de Armatore-vloot, we zijn er trots op dat we een van de meest gecontroleerde visserijtechnieken ter wereld beoefenen. Wij geloven ook heilig in de traceerbaarheid van onze vangst. Dit blijkt uit de korte toeleveringsketen van onze ansjovis, die binnen enkele uren na de visreis wordt verwerkt, waardoor de afstanden die het voedsel aflegt, kleiner worden. De producten van Armatore zijn het resultaat van toewijding aan de zee, en dat proef je direct terug.

  Extra informatie

  Merk

  Armatore Cetara