Beschrijving
‘La Sàsa’ is het vlaggenschip van Boffalora – een wijn van grote diepgang en complexiteit. Alleen in topjaren gemaakt, van zeer oude stokken in Sassella.
Wijngaard
De druiven komen uit de iconische ‘La Sàsa’ wijngaard, een historisch perceel in Sassella met stokken van meer dan 70 jaar oud. De ligging is extreem steil, met ruige rotspartijen en arme bodem. Alles gebeurt hier met de hand – en veel geduld.
Vinificatie
Fermentatie vindt plaats met inheemse gisten, gevolgd door rijping van ruim 12 maanden in grote houten vaten (tonneaux). Vervolgens rijpt de wijn nog minstens 2 jaar op fles. De lage interventie zorgt voor een zuivere vertaling van de druif en de plek.
Proefnotities
La Sàsa toont aroma’s van amarena-kers, tabak, natte steen en rozenbottel. De smaak is complex, met stevige tannines, evenwichtige zuren en een lange, gelaagde afdronk waarin een zekere ziltigheid opvalt.
Foodpairing
Combineert prachtig met stoofvlees, ossobuco, wildgerechten of harde kazen als Bitto en Parmigiano Reggiano. Een meditatiewijn die ook solo tot zijn recht komt.