Beschrijving
Zeer jonge broccoli friarielli, een typisch Italiaanse specialiteit met een bittere smaak. Broccoli friarielli is een groene bladgroente die, afhankelijk van waar je bent in Italië, verschillende namen heeft. In Rome noemt men ze ‘broccoletti’, in Toscane worden ze ‘rapini’ genoemd, in Napels en Campania, meer precies, het thuisland van deze specialiteit, worden ze “broccoli friarielli” genoemd. Ga je naar Apulië? Daar staan ze bekend als ‘cime di rapa’.
In het blik vinden we heel weinig overtollige olie zodra het product is uitgelekt. Dit zijn hele rapini, knapperig en bitter alsof ze net zijn geoogst met een sterke en licht bittere smaak, daarom past het goed bij vet vlees zoals worst.
Een typisch ingrediënt van de Napolitaanse keuken, Friarielli zijn bijzonder lekker als ze worden gebakken in een pan met olijfolie en een teentje knoflook. In Napels doen ze, om de smaak te versterken en om het nog lekkerder te maken voegen ze stukjes worst toe. Broccoli friarielli is ook heerlijk bij pasta, maar is ook uitstekend als bijgerecht.
De groenten van Casa Marrazzo worden geproduceerd op velden verspreid over Pagani (in de buurt van het bedrijf), Puglia, Sicilië, Calabrië en Toscane. Casa Marrazzo produceert een ruim assortiment groenten, allemaal vers verwerkt en geïnspireerd op de traditie van het meest authentieke Zuiden van Italië en geproduceerd met respect voor het milieu dus met schone energie, recycling van water en verpakkingen, elektrische voertuigen voor de aanvoer van grondstoffen op km 0 – en voor de mensen die in het bedrijf werken.