Delicatessen uit Noord Italië

Bergamo is veel meer dan een luchthaven.

Het grondgebied strekt zich uit van de vlakte, voor landbouw en veeteelt, tot de bergen: le Orobie, waar de Alpen beginnen.

Dit is de Bergamasca en van daaruit hebben we deze unieke limited edition-producten meegenomen.

“De mooiste stad ter wereld? Makkelijk, Bergamo.”
Le Corbusier.

OL SCIUR

In het Bergamo dialect is “ol sciur” de elegante heer en ook de baas, iemand die niet onopgemerkt blijft. Net als deze blauwe geitenkaas, geproduceerd door LaViaLattea, een kleine ambachtelijke zuivelfabriek die werkt tussen traditie en innovatie. Volledig ambachtelijk geproduceerd met rauwe melk, het is een van de meest representatieve kazen van deze zuivelfabriek.

De rijping is 40 tot 50 dagen en daarna is er een verfijning van 15 dagen met bessen en rozenblaadjes.

Zeer aromatisch, met een intense smaak met de juiste balans tussen het zoete deel van de bessen en het pittige deel van de kaas.

Ol Sciur is een meditatiekaas, om van te genieten aan het einde van een diner met een glas wijn op een kaasplank of bij een aperitivo. De kaas kan ook worden gebruikt om een ​​risotto af te maken met net dat beetje extra smaak.

Winnaar van de Super Gold Medal op de World Cheese Award 2018 en de Gold Medal op de Mondial du Fromage 2019.

Gewicht 200 gram. Prijs € 14,00. Vacuüm verpakt.

OL SCIUR

In het Bergamo dialect is “ol sciur” de elegante heer en ook de baas, iemand die niet onopgemerkt blijft. Net als deze blauwe geitenkaas, geproduceerd door LaViaLattea, een kleine ambachtelijke zuivelfabriek die werkt tussen traditie en innovatie. Volledig ambachtelijk geproduceerd met rauwe melk, het is een van de meest representatieve kazen van deze zuivelfabriek.

De rijping is 40 tot 50 dagen en daarna is er een verfijning van 15 dagen met bessen en rozenblaadjes.

Zeer aromatisch, met een intense smaak met de juiste balans tussen het zoete deel van de bessen en het pittige deel van de kaas.

Ol Sciur is een meditatiekaas, om van te genieten aan het einde van een diner met een glas wijn op een kaasplank of bij een aperitivo. De kaas kan ook worden gebruikt om een ​​risotto af te maken met net dat beetje extra smaak.

Winnaar van de Super Gold Medal op de World Cheese Award 2018 en de Gold Medal op de Mondial du Fromage 2019.

Gewicht 200 gram. Prijs € 14,00. Vacuüm verpakt.

bergamasca-salame-g

SALAME BERGAMASCO

Het is het sterproduct van Podere Montizzolo, een boerderij in Bergamasca die zich toelegt op het fokken van varkens, waarbij de maïs die voor voedsel wordt gebruikt, rechtstreeks wordt verbouwd. Deze salami wordt bereid volgens de oudste Norcina-traditie van de Bergamo-vlakte, waarbij al het varkensvlees wordt gebruikt en niet alleen het afval. Dus de dij, die normaal gesproken wordt gebruikt voor de productie van ham, is een integraal onderdeel van deze salami. Dit geeft het een zeer elegante, zoete smaak en een uniek aroma.

De productie is volledig handmatig en wordt volledig op de boerderij voorbereid, waar het ook minimaal 6 maanden rijpt.

Het is de enige salami met een eigen ID waarmee volledige productiecontrole mogelijk is.

Gewicht 200 gram. Prijs € 12,00. Vacuüm verpakt.

SALAME BERGAMASCO

Het is het sterproduct van Podere Montizzolo, een boerderij in Bergamasca die zich toelegt op het fokken van varkens, waarbij de maïs die voor voedsel wordt gebruikt, rechtstreeks wordt verbouwd. Deze salami wordt bereid volgens de oudste Norcina-traditie van de Bergamo-vlakte, waarbij al het varkensvlees wordt gebruikt en niet alleen het afval. Dus de dij, die normaal gesproken wordt gebruikt voor de productie van ham, is een integraal onderdeel van deze salami. Dit geeft het een zeer elegante, zoete smaak en een uniek aroma.

De productie is volledig handmatig en wordt volledig op de boerderij voorbereid, waar het ook minimaal 6 maanden rijpt.

Het is de enige salami met een eigen ID waarmee volledige productiecontrole mogelijk is.

Gewicht 200 gram. Prijs € 12,00. Vacuüm verpakt.

TALEGGIO BERGAMASCO DOP

Deze kaas is geboren in Val Taleggio, een vallei in de provincie Bergamo, in Lombardije. De oorsprong gaat waarschijnlijk terug tot de middeleeuwen (rond de 10e eeuw) en het is een van de meest karakteristieke kazen in het Bergamo-gebied. Alles wordt met de hand gemaakt, met gepasteuriseerde melk, 100% Italiaans. Het is een half gerijpte kaas, zacht onder de korst en compacter in het midden, lekker in de mond, doet denken aan de aroma’s van het bos met een licht truffelachtige nasmaak.

Tafelkaas en ook als afsluiting van een maaltijd, perfect in combinatie met polenta. De kaas kan ook worden gebruikt om een ​​risotto af te maken met net dat beetje extra smaak.

Winnaar van zilveren en gouden medailles in verschillende edities van de World Cheese Award.

Gewicht 200 gram. Prijs € 8,00. Vacuüm verpakt.

TALEGGIO BERGAMASCO DOP

Deze kaas is geboren in Val Taleggio, een vallei in de provincie Bergamo, in Lombardije. De oorsprong gaat waarschijnlijk terug tot de middeleeuwen (rond de 10e eeuw) en het is een van de meest karakteristieke kazen in het Bergamo-gebied. Alles wordt met de hand gemaakt, met gepasteuriseerde melk, 100% Italiaans. Het is een half gerijpte kaas, zacht onder de korst en compacter in het midden, lekker in de mond, doet denken aan de aroma’s van het bos met een licht truffelachtige nasmaak.

Tafelkaas en ook als afsluiting van een maaltijd, perfect in combinatie met polenta. De kaas kan ook worden gebruikt om een ​​risotto af te maken met net dat beetje extra smaak.

Winnaar van zilveren en gouden medailles in verschillende edities van de World Cheese Award.

Gewicht 200 gram. Prijs € 8,00. Vacuüm verpakt.

bergamasca-cotechino

COTECHINO

Bekend als “codeghì de la bergamasca” is het een van de traditionele producten van het Bergamo-gebied.

Cotechino is een typische winterworst die 3 uur gekookt moet worden in kokend water. Hierdoor kan het vet oplossen in het water, waardoor een magere worst ontstaat. Montizzolo cotechino onderscheidt zich door deze eigenschappen: vetarm, compact en niet plakkerig.

Zoals de traditie voorschrijft, past het perfect bij polenta, wat linzensoep of op een goede toast.

In Italië is het gebruikelijk om het op oudjaarsavond te eten, omdat het naar men zegt economisch geluk zal brengen voor het nieuwe jaar.

De Podere Montizzolo produceert de cotechino volledig met de hand en alleen in de wintermaanden.

Gewicht ongeveer tussen de 400 en 500 gram. Prijs € 15,00. Vacuüm verpakt.

* Kan voor het koken worden ingevroren.

COTECHINO

Bekend als “codeghì de la bergamasca” is het een van de traditionele producten van het Bergamo-gebied.

Cotechino is een typische winterworst die 3 uur gekookt moet worden in kokend water. Hierdoor kan het vet oplossen in het water, waardoor een magere worst ontstaat. Montizzolo cotechino onderscheidt zich door deze eigenschappen: vetarm, compact en niet plakkerig.

Zoals de traditie voorschrijft, past het perfect bij polenta, wat linzensoep of op een goede toast.

In Italië is het gebruikelijk om het op oudjaarsavond te eten, omdat het naar men zegt economisch geluk zal brengen voor het nieuwe jaar.

De Podere Montizzolo produceert de cotechino volledig met de hand en alleen in de wintermaanden.

Gewicht ongeveer tussen de 400 en 500 gram. Prijs € 15,00. Vacuüm verpakt.

* Kan voor het koken worden ingevroren.

POLENTA VAN MAIS

Polenta is een heel oud gerecht in de traditie van Bergamansca en heel Lombardije, in Noord-Italië.

Een arm gerecht, gemaakt van maïsmeel gekookt met een beetje zout.

Polenta gaat heel goed samen met vleesstoofschotels, linzensoep en, in de regio Bergamo, met cotechino en taleggio.

Dit is met name een oud geel maïsmeel, een oud ras met veel positieve eigenschappen voor het cardiovasculaire systeem.

Het wordt heel langzaam met stenen gemalen om al zijn organoleptische eigenschappen te behouden.

Zeer aromatisch, doet denken aan vers gebakken brood met een intense smaak.

Azienda Agricola Riboli is sinds de jaren 50 toegewijd aan het ontdekken en verbeteren van de oude smaken van traditie.

Gewicht 500 gram. Prijs € 8,60. Vacuüm verpakt.

bergamasca-polenta-mais

POLENTA VAN MAIS

Polenta is een heel oud gerecht in de traditie van Bergamansca en heel Lombardije, in Noord-Italië.

Een arm gerecht, gemaakt van maïsmeel gekookt met een beetje zout.

Polenta gaat heel goed samen met vleesstoofschotels, linzensoep en, in de regio Bergamo, met cotechino en taleggio.

Dit is met name een oud geel maïsmeel, een oud ras met veel positieve eigenschappen voor het cardiovasculaire systeem.

Het wordt heel langzaam met stenen gemalen om al zijn organoleptische eigenschappen te behouden.

Zeer aromatisch, doet denken aan vers gebakken brood met een intense smaak.

Azienda Agricola Riboli is sinds de jaren 50 toegewijd aan het ontdekken en verbeteren van de oude smaken van traditie.

Gewicht 500 gram. Prijs € 8,60. Vacuüm verpakt.