Beschrijving
Deze Salami Nostrano met knoflook is een typische worst uit de regio Veneto. Het is een salami die je veel terug ziet op een borrelplank in Venetië. De salami bestaat uit varkensvlees en -vet, versterkt door een vakkundige dosering van zout en kruiden. De salami is compact maar voelt tegelijkertijd zacht aan. De smaak van deze heerlijke salami is rijk en vol, met een intense smaak, veroorzaakt door natuurlijke kruiden en de knoflook.
Salami is een soort gezouten, rauwe en oude worst gemaakt van een mengsel van gehakt en vet. De term Nostrano verwijst naar een worst die overal in Italië voorkomt, gemaakt van een fijne mix van varkensgehakt vlees, inclusief filets en lendenen, samen met het vette deel. Dit wordt allemaal versterkt door een vakkundige dosering van zout en kruiden. Het recept voor deze salami varieert van regio tot regio.
De familie Fantin richtte deze charcuterie op in 1998 en wijdt zich sindsdien met totale passie en nauwgezette zorg aan de productie van traditioneel lokaal gezouten vlees, met recepten uit de boerentraditie. Het vlees is strikt Italiaans en van hoge kwaliteit: het is alleen vlees uit de Parma en San Daniele bevoorradingsketen.
Deze salami met knoflook is ideaal als aperitief, op de borrelplank of als tussendoortje, geserveerd op een snijplank met oude kazen, chutneys of mosterde en een heerlijke rode wijn.