Beschrijving
Ontdek deze heerlijke Salame Cinta Senese, een culinair hoogtepunt van Cinta Senese-varkens die zijn grootgebracht op de boerderij van de familie Savigni uit Pavana, in de Toscaans-Emiliaanse Apennijnen. Het vlees is stevig en smakelijk en heeft een overvloed aan smakelijk vet dat het onmiskenbaar maakt, een smakelijke, onnavolgbare salami. Het is een aanrader om deze te serveren in de klassieke Toscaanse combinatie met onze Pecorino Toscano. Om het af te maken kun je hierbij verse vijgen of onze vijgenchutney doen. Geloof me, hierna wil je niks anders meer..
De Cinta Senese is een oud varkensras uit de regio Siena. Het dreigde te verdwijnen na de Tweede Wereldoorlog toen het werd vervangen door meer
productieve rassen, geschikt voor intensieve fokkerij. Cinta Senese dankt zijn redding aan de passie van sommige fokkers, waaronder de familie Savigni.
Deze varkens hebben veel ruimte en open lucht nodig, op deze manier worden de spieren strakker en komt het dier langzaam aan. Cinta Senese varkens zijn dol op eikels, olijven, kastanjes, knollen en bessen en worden gevoed met biologische supplementen. Naast de uitstekende kwaliteit is Cinta Senese vet rijk aan Omega 3
De familie Savigni produceert haar vleeswaren serieus, oprecht en met passie, met een zeer korte productieketen, van de varkensfokkerij tot de
productie van het vleeswaren. De “Cinta Senese DOP”-rasvarkens lopen vrij rond in de oneindige ruimtes van de boerderij.