Prosciutto Crudo – 90 gram

 7.00

Lactosevrij en glutenvrij product
Inhoud: 90 gram
Gesneden
Vacuüm verpakt
Wordt gekoeld verzonden.

  Op voorraad

  Gratis verzending vanaf 80,-
  Veilig betalen met iDEAL, Bancontact en Creditcard.
  Gekoeld thuisbezorgd in 1 tot 2 dagen.

  Beschrijving

  Deze heerlijke en minstens 22 maanden gerijpte rauwe ham wordt in flinterdunne plakjes gesneden en is een absolute delicatesse. De Prosciuttificio Leporati uit Langhirano, in de provincie Parma, is bekend en is ook door Gambero Rosso bekroond voor de gerookte hamspecialiteiten. De hoogste selectiecriteria voor de grondstoffen voldoen aan jarenlange ervaring en passie in de productie van rauwe ham. Deze heerlijke ham heeft een unieke frisse smaak, een bovengemiddeld aroma en een zoetheid die elke concurrent te schande maakt.

  Het is de eerste rauwe ham die een productcertificering heeft gekregen. De verse dijen worden gekozen uit de dijen die als perfect worden beschouwd, zorgvuldig geselecteerd op gewicht, vetdikte en stevigheid van het vlees, om een ​​product van maximale zoetheid en kwaliteit te krijgen. Deze ham, gegarandeerd door het merk “Leporati Gran Riserva”, wordt minstens 22 maanden gerijpt. De varkenspoten zijn exclusief afkomstig van het landgoed Leporati, behorend tot de top 5 Italiaanse producenten, één voor één met speciale zorg geselecteerd. De exacte dosis zout en de juiste uitharding zorgen ervoor dat deze Prosciutto di Parma Gran Riserva de smaak van dit product goddelijk maken.

  Leporati-ham wordt gemaakt met vlees van varkens die uitsluitend in het Parma-gebied zijn geboren en gefokt. Alleen Italiaans varkensvlees en zeezout worden als ingrediënten gebruikt. De productie van een hoogwaardige rauwe ham is een langdurig proces. De varkenspoten zijn bewerkt met zeezout waardoor de ham zacht en mals wordt. “Dolce” is de Italiaanse parafrase voor deze kwaliteit. De varkenspoten worden slechts licht gezouten en vervolgens in een lang proces aan de lucht gedroogd. Je moet alleen de hoeveelheid zout opnemen die nodig is voor bewaring. Uiteindelijk zal de ham door het vochtverlies meer dan een kwart van zijn oorspronkelijke gewicht hebben verloren, maar een onvergelijkbare smaak hebben gekregen.

  De unieke klimatologische en geografische omstandigheden van de regio rond de stad Parma in Emilia Romagna waren voor de Romeinen aanleiding om daar varkens te houden en ham te produceren.

  Extra informatie

  Merk

  LEPORATI

  Andere suggesties…