Beschrijving
Een intense en unieke smaak voor een smaakvolle saus.
De traditie zegt dat puttanesca coll’aglione zijn oorsprong vindt in Napels, hoewel elke regio zijn eigen versie heeft.
Die van ons is op Toscaanse wijze, met aulive en chiapparell – zwarte olijven en kappertjes – en met Aglione della Val di Chiana, zoet en verteerbaar.
Tomaat? Alleen San Marzano DOP. En dan?
Extra vergine olijfolie – de goede, uit de Toscaanse heuvels – en zout.
Omdat eenvoud heerlijk is.
Over Giò e Giuà
Smaken overgedragen en herontdekt
De sauzen van de Salsamenteria Giò e Giuà zijn ontstaan uit de briefwisseling tussen twee grootouders. Een schat aan verhalen, sprookjes en recepten die de kleinkinderen van Giò en Giuà ontdekten en besloten te bewaren, waardoor smaken tot leven kwamen die bijna verloren waren gegaan, die moeilijk te vinden zijn en die een moeizame en tijdrovende verwerking vereisen. Ze proeven van lunches thuis en bij speciale gelegenheden. Ze smaken heerlijk.
Lekkernijen gemaakt op de manier waarop zij zijn gemaakt.
Elke saus wordt geboren met de wens om authentieke en intense smaken naar de tafel en de keuken te brengen, die ooit de sterren van de zondagse lunch waren en nu te vinden zijn in een aantal huizen en restaurants die de dingen nog steeds doen zoals ze gedaan moeten worden. .