Beschrijving
De Bolognese friggione is een heerlijk recept van de Emiliaanse boerentraditie, een smakelijk veganistisch en glutenvrij bijgerecht.
In het Bolognese dialect wordt het “Frizan” genoemd en is een armzalig gerecht waarvan de enige ingrediënten witte uien en verse tomaten zijn, geschild en in stukjes gesneden. Amerigo kiest alleen lokale producten met aandacht voor kwaliteit: de gouden ui van Medicina: met de perfecte smaak en de in Emilia Romagna geteelde tomaat.
Ideaal bij gekookt vlees of wit vlees gekookt in stoofschotels en om te smeren op bruschetta.
Gebruiksadvies
Het belangrijkste gebruik dat we aanbevelen voor Friggione Bolognese is om het te begeleiden met gekookt vlees of wit vlees gekookt in een ovenschotel. Het is ook uitstekend, na het au bain-marie te hebben verwarmd, om op geroosterd brood of op een hete tigella te smeren, om een geurig en smakelijk voorgerecht, tussendoortje of lunch te serveren. Of bereid een polenta en zorg ervoor dat deze zacht genoeg blijft. Verwarm de friggione naar smaak en begeleid deze met de polenta (een pot is voor 3 tot 4 porties) en vergeet niet alles met Parmigiano Reggiano te besprenkelen.