Salva Cremasco DOP – 200 gram

 8.80

Gezouten Lombardische kaas, gemaakt met koemelk
Unieke kaas met beschermde oorsprongsbenaming
Inhoud: ca. 200 gram
Wordt gekoeld verzonden.

    Op voorraad





    Gratis verzending vanaf 80,-
    Veilig betalen met iDEAL, Bancontact en Creditcard.
    Gekoeld thuisbezorgd in 1 tot 2 dagen.
    EAN: 6011432623648 Categorieën: , , Artikelnummer: SALVACREM

    Beschrijving

    De Salva Cremasco DOP van Caseificio Taddei is een kaas gemaakt met melk, zout en stremsel. De melk is afkomstig van gecertificeerde boerderijen voor de productie van Salva Cremasco DOP. Tot 150 jaar geleden geproduceerd tijdens transhumance, werd het gebruikt om het overschot aan dagelijkse melk te “sparen” dat niet door het gezin werd gebruikt, vooral in de winter werd het vaak gebruikt als betaalmiddel om de huur van de vlakte te betalen; bestand tegen langdurige veroudering gedurende 75 dagen. minimum vereist door de productiespecificatie, tot een jaar of langer.

    Het is een rauwe kaas met gewassen korst, omdat de kaas tijdens het rijpen wordt onderworpen aan het afsponzen van water en zout om schimmels te bestrijden die zich in de korst ontwikkelen en aanzienlijk bijdragen aan veroudering.

    De pasta is compact, strowit van kleur, gestructureerd maar smeltend in de mond, met een licht geproteolyseerde onderschil, de korst is gerimpeld en consistent, de smaak is melkzuur met een nasmaak van kreupelhout en een lange persistentie. De smaak is aromatisch en intens. Door chef-koks wordt de kaas veel toegepast bij de bereiding van risotto. De kaas is ook zeer geschikt als toevoeging in sla.

    Over Caseficio Taddei
    Caseificio Taddei is gevestigd in Fornovo San Giovanni, een stad in de lager gelegen vlakte van Bergamo. Het was 1885 toen overgrootvader Giandomenico besloot om dit werk te beginnen dat een familietraditie is geworden. Vandaag de dag vertegenwoordigt Massimo Taddei de vierde generatie van deze zuivelrealiteit die zich in de loop der jaren heeft gespecialiseerd in de productie en rijping van kazen gekoppeld aan de traditie van het gebied, en het vakmanschap blijft promoten dat altijd de toegevoegde waarde van het bedrijf is geweest. In 1986 begon Massimo zijn avontuur, toen hij na zijn studie en een andere werkervaring besloot het bedrijf terug te trekken en door te gaan met de productie van Taleggio en andere heerlijke kazen, dat destijds vers aan de kruideniers werd verkocht.

    Extra informatie

    Merk

    CAO Formaggi

    Andere suggesties…