Gorgonzola Dolce – 200 gram

 8.00

Een zachte romige Gorgonzola
Smeerbaar of eetbaar met een lepel
ca. 200 gram
Verpakt in een plastic bakje

Wordt gekoeld verzonden.

  Uitverkocht

  E-mail mij wanneer er voorraad is

  EAN: 6011431259213 Categorieën: , Artikelnummer: 20908

  Beschrijving

  Een zeer zoete en romige Gorgonzola, lekker met de lepel, gemaakt met gepasteuriseerde koemelk. De korst is gerimpeld en lichtroze, de pasta is romig, strokleurig, geplet voor de ontwikkeling van schimmels met groenblauwe aders. De smaak is extreem zoet, met sensaties van melk en rijp fruit, kruidigheid maakt het onderscheidend, zonder opdringerig te zijn.

  De Gorgonzola Dolce wordt door Tosi geproduceerd bij relatief lage temperaturen, wat resulteert in een zachte en romige kaas. Caseificio Tosi is gevestigd in Gattico in de provincie Novara, in de typische productie regio van Gorgonzola DOP. Het is één van de kleinste producenten in het Consortium, die nog steeds op ambachtelijke wijze werkt met inachtneming van de volgende stappen: 1. melk komt uit de gebieden rond het Lago Maggiore en Orta; 2. productie is ongeveer 200 formulieren per dag; 3. het zouten gebeurt nog met de hand; 4. kaas wordt minimaal 100-120 dagen op hout gerijpt.

  Deze zachte romige kaas is onmisbaar in de keuken. Bijvoorbeeld bij pasta, pizza, salades en polenta om er maar een paar te noemen; ook uitstekend als tafelkaas en ook lekker met de lepel. Onze tip is een lepel romige Gorgonzola op een sneetje geroosterd brood.

  Extra informatie

  Merk

  CASEITICIO LA TOSI