Beschrijving
De melk die wordt gebruikt om deze uitgerekte kwark te maken, is de melk van het Bovina Podolica-ras uit Basilicata, een ras dat in het wild leeft. Dit typische ras en de kwaliteit van de weiden geven de melk de unieke kenmerken voor de productie van deze heerlijke Caciocavallo kaas.
Het bedrijf van Nicola Pessolani is erin geslaagd om het beste van de Lucaanse zuiveltraditie door te geven aan toekomstige generaties, waarbij de principes van kwaliteit en het streven naar perfectie worden gewaarborgd. De kazen zijn geproduceerd met melk van grazende dieren, in plaats van kazen geproduceerd met staldieren. Dat zorgt voor een intens aromatisch bestanddeel en een hogere voedingswaarde. De melk die wordt gebruikt voor de productie van de kazen is uitsluitend afkomstig van het Podolica runderras dat in het wild leeft op de ongerepte weiden van Basilicata. En het is precies de kwaliteit van de weiden en de typische kenmerken van het ras die de productie en smaak uniek maakt.