SICILIAANSE DELICATESSEN

We hebben unieke, traditionele, vergeten producten geselecteerd. De best bewaarde geheimen van Sicilië.

Kleine ambachtslieden die met hun passie een territorium groot maken.

Slechts een paar exemplaren in beperkte oplage verkrijgbaar voor degenen die naar het meest afgelegen Sicilië willen reizen.

“Italië kan niet worden begrepen zonder Sicilië te zien.” J.W. Goethe

SALAMI NEBRODI

Deze salami is een zeer exclusief product gemaakt door een grootmeester van de Siciliaanse slagerij uit de omgeving van het dei Nebrodi gebergte.

De smaak is intens en wild, aanhoudend in de mond en je kunt ervan genieten met een goede volle wijn als aperitief of als afsluiting van de maaltijd.

Producent Agostino Ninone, met zijn worst, maakt deel uit van het Slow Food presidium, een project dat de biodiversiteit beschermt.

Het zwarte varken is een autochtoon ras van Sicilië dat ook voorkomt in het regionale park dei Nebrodi in de provincie Messina. Het is een wild varken dat buiten leeft en zich voedt met wat het in het bos vindt.

Juist vanwege deze kenmerken stelt het vlees ons in staat om worsten en hammen te maken met uitzonderlijke en unieke smaken.

Het fokken en verwerken van deze dieren maakt deel uit van de oude kunst van de Siciliaanse slagerij.

 

Gewicht 100 gram. Prijs € 8,00. Vacuüm verpakt.

SALAMI NEBRODI

Deze salami is een zeer exclusief product gemaakt door een grootmeester van de Siciliaanse slagerij uit de omgeving van het dei Nebrodi gebergte.

De smaak is intens en wild, aanhoudend in de mond en je kunt ervan genieten met een goede volle wijn als aperitief of als afsluiting van de maaltijd.

Producent Agostino Ninone, met zijn worst, maakt deel uit van het Slow Food presidium, een project dat de biodiversiteit beschermt.

Het zwarte varken is een autochtoon ras van Sicilië dat ook voorkomt in het regionale park dei Nebrodi in de provincie Messina. Het is een wild varken dat buiten leeft en zich voedt met wat het in het bos vindt.

Juist vanwege deze kenmerken stelt het vlees ons in staat om worsten en hammen te maken met uitzonderlijke en unieke smaken.

Het fokken en verwerken van deze dieren maakt deel uit van de oude kunst van de Siciliaanse slagerij.

Gewicht 100 gram. Prijs € 8,00. Vacuüm verpakt.

CANESTRATO

De Passalacqua-zuivelfabriek bevindt zich in de bergen van de provincie Palermo, in de stad Castronovo. Het teeltsysteem is buiten en de dieren voeden zich voornamelijk met wat het bos hen te bieden heeft.

Canestrato met Sinaasappel is een zeer oude kaas in de Siciliaanse traditie, hij wordt genoemd in oude geschriften uit 1400. Het is een harde kaas, gemaakt met gemengde melk (koe, geit en schaap). Het heeft een intense en heerlijke smaak, zeer aromatisch en strogeel van kleur.

Je proeft het aan tafel op een kaasplankje of bij een borrel of aperitivo maar kan ook geraspt worden op pasta.

Gewicht 200 gram. Prijs € 10,00. Vacuüm verpakt.

canestrato-kaas-sicilie

CANESTRATO

De Passalacqua-zuivelfabriek bevindt zich in de bergen van de provincie Palermo, in de stad Castronovo. Het teeltsysteem is buiten en de dieren voeden zich voornamelijk met wat het bos hen te bieden heeft.

Canestrato met Sinaasappel is een zeer oude kaas in de Siciliaanse traditie, hij wordt genoemd in oude geschriften uit 1400. Het is een harde kaas, gemaakt met gemengde melk (koe, geit en schaap). Het heeft een intense en heerlijke smaak, zeer aromatisch en strogeel van kleur.

Je proeft het aan tafel op een kaasplankje of bij een borrel of aperitivo maar kan ook geraspt worden op pasta.

Gewicht 200 gram. Prijs € 10,00. Vacuüm verpakt.

COPPA NEBRODI

Het zwarte varken is een autochtoon ras van Sicilië dat ook voorkomt in het regionale park dei Nebrodi in de provincie Messina. Het is een wild varken dat buiten leeft en zich voedt met wat het in het bos vindt.

Juist vanwege deze kenmerken stelt het vlees ons in staat om worsten en hammen te maken met uitzonderlijke en unieke smaken.

Het fokken en verwerken van deze dieren maakt deel uit van de oude kunst van de Siciliaanse slagerij.

De coppa die we hebben meegebracht heeft een intense en elegante smaak, lange tijd gerijpt en met de hand gebonden met bamboestokken zoals de traditie vereist.

Producent Agostino Ninone, met zijn worsten en hammen, maakt deel uit van het Slow Food presidium, een project dat de biodiversiteit beschermt.

Gewicht 100 gram. Prijs € 9,00. Vacuüm verpakt.

COPPA NEBRODI

Het zwarte varken is een autochtoon ras van Sicilië dat ook voorkomt in het regionale park dei Nebrodi in de provincie Messina. Het is een wild varken dat buiten leeft en zich voedt met wat het in het bos vindt.

Juist vanwege deze kenmerken stelt het vlees ons in staat om worsten en hammen te maken met uitzonderlijke en unieke smaken.

Het fokken en verwerken van deze dieren maakt deel uit van de oude kunst van de Siciliaanse slagerij.

De coppa die we hebben meegebracht heeft een intense en elegante smaak, lange tijd gerijpt en met de hand gebonden met bamboestokken zoals de traditie vereist.

Producent Agostino Ninone, met zijn worsten en hammen, maakt deel uit van het Slow Food presidium, een project dat de biodiversiteit beschermt.

Gewicht 100 gram. Prijs € 9,00. Vacuüm verpakt.

TUMA PERSA

Dit is een unieke kaas! Uniek omdat er maar één producent is die het op het hele eiland maakt, uniek vanwege de verwerkingsmethode en zeer zeldzaam omdat het bijna uit de Siciliaanse traditie was verdwenen.

De naam, verlaten kaas (Tuma Persa), is gekoppeld aan de manier waarop hij wordt gemaakt, waarbij wordt beoogd de kaas enkele dagen te laten staan ​​als hij eenmaal in vorm is, voordat hij wordt gezouten. Genezing gebeurt door de kaas te masseren met olie en zwarte peper.

Gemaakt met koemelk, de pasta is zacht, compact met de neiging af te brokkelen, met weinig gaatjes, wit tot strogeel van kleur. De smaak is tussen koemelk maar nooit zout, met een lange en aromatische afdronk. Het heeft een opmerkelijke balans en consistentie. Deze heerlijke unieke kaas is gemaakt door Passalacqua-zuivel.

Gewicht 200 gram. Prijs € 14,00. Vacuüm verpakt.

tuma-persa-kaas-sicilie

TUMA PERSA

Dit is een unieke kaas! Uniek omdat er maar één producent is die het op het hele eiland maakt, uniek vanwege de verwerkingsmethode en zeer zeldzaam omdat het bijna uit de Siciliaanse traditie was verdwenen.

De naam, verlaten kaas (Tuma Persa), is gekoppeld aan de manier waarop hij wordt gemaakt, waarbij wordt beoogd de kaas enkele dagen te laten staan ​​als hij eenmaal in vorm is, voordat hij wordt gezouten. Genezing gebeurt door de kaas te masseren met olie en zwarte peper.

Gemaakt met koemelk, de pasta is zacht, compact met de neiging af te brokkelen, met weinig gaatjes, wit tot strogeel van kleur. De smaak is tussen koemelk maar nooit zout, met een lange en aromatische afdronk. Het heeft een opmerkelijke balans en consistentie. Deze heerlijke unieke kaas is gemaakt door Passalacqua-zuivel.

Gewicht 200 gram. Prijs € 14,00. Vacuüm verpakt.