Beschrijving
Ontdek de smaak helemaal tot aan de wortels en voeg een vleugje originele interpretatie toe. Een geweldige klassieker als amatriciana wordt gerookt in de keuken van Venetiaanse chef Andrea Valentinetti in restaurant Radici in Padova. L’Affumicata is een eerbetoon aan de Laziale-keuken, geïntroduceerd bij Andrea tijdens een vormende werkervaring in Ponza in de keuken van chef-kok Gino Pesce. Dankzij de pancetta wordt aan het klassieke amatriciana-recept een vleugje rokerigheid toegevoegd. Dit geeft een traditionele maar toch nieuwe smaak.
Aanbevolen gebruik: als saus op lange pasta’s of in lasagne, vergezeld van rauwe vis, op een bruschetta of als saus in een gastronomische panino.
Om het op te warmen: het is raadzaam om het na verloop van tijd op te eten, anders 2 tot 3 minuten in de magnetron zonder de rubberen band en het deksel of in een pan op middelhoog vuur gedurende 3 minuten.
“Wortels vertegenwoordigen onze oorsprong, onze geschiedenis, de basis van wat ons heeft gemaakt tot wie we nu zijn. In onze keuken bestaan lokale tradities en innovatieve technieken naast elkaar. Er zijn geen regels en er zijn geen grenzen.”
Andrea Valentinetti van Radici uit Padova